Velg en side

Siden 2009 har jeg hatt en blogg der jeg har blogget om sosiale medier og digital markedsføring. I 2014 brukte jeg mye tid på listebygging, noe som fungerte meget bra. Men så rullet ballen avgårde og jeg rakk ikke å prioritere markedsføringen av meg selv eller VIKSE, verken blogge eller sende ut nyhetsbrev. I dette blogginnlegget deler jeg med deg hva som har skjedd siden 2017 da jeg sendte ut sist nyhetsbrev.

Balansen mellom familieliv og arbeidsliv

For å være helt ærlig, veien har vært humpete etter at jeg kom ut av permisjon med minstejenta. Vi hadde en tøff barnehagestart og det å sjonglere hus, barn, mann, hytte og arbeidsliv har vært veldig overveldende. Først i 2018 følte jeg at jeg fikk balanse og klarte å kombinere middagsplanlegging, aktiviteter, husarbeid og jobb på en veldig fin måte. Nå er minstejenta blitt 3 år, og dette er fortsatt utfordrende, men jeg føler jeg stort sett har kontroll på ukene. Anbefaler serien “Working Moms” på Netflix til deg som kanskje sliter litt med det samme. Vi er flere som sliter med balansen mellom jobb og familieliv! Har du sett serien? Jeg elsker den.

Stolt av samarbeid

Når jeg skulle gjøre forberedelsene til dette innlegget brukte jeg litt tid på å søke gjennom innboksen min for å se hva jeg egentlig har gjort de siste 2 årene. (Hukommelsen plukker ikke alltid opp alt.) Jeg har hatt noen fantastiske samarbeidspartnere som jeg er veldig stolt av å ha fått samarbeidet med; Search Planet, Turbo kommunikasjon, Valen-Utvik og Færd på et par prosjekter. Disse samarbeidene har gjort at jeg har hatt akkurat nok å gjøre i tillegg til egne kunder. Jeg hadde ikke vært noe uten dem! Da jeg startet opp i 2014 hadde jeg ganske lave ambisjoner (selv om drømmene var store), målet var å bare overleve; Jeg ville bare tjene nok penger til å kunne forsvare det å jobbe hjemmefra samtidig som jeg fikk jobbe med det jeg elsket – hjelpe bedrifter med markedsføring på nett.

Endring

Ett av nyttårsfortsettene mine for 2019 var “endring”. Jeg ønsket å utvikle meg og VIKSE videre. Utfordre meg selv mer. 2018 var et fint år. Jeg hadde faste kunder og livet var i balanse. Selv om det er ganske digg så er jeg nok er person som liker litt mer spenning. Nettopp derfor blir jeg veldig gira av å fortelle at jeg har fått en ny partner-in-crime; Ole Petter, min kjære samboer og far til mine 3 barn, har jobbet med søkemotoroptimalisering siden han var ferdig studert på Markedshøyskolen 2011. Han har sluttet sin 8-16 jobb og sammen driver vi nå VIKSE. Dette har vi gjort siden februar 2019 og det har gått over all forventning. Vi har hatt hjemmekontor begge to i alle de 5 årene vi har bodd i Åsgårdstrand så vi har god øvelse i å jobbe sammen, spise lunsj sammen og sparre med hverandre. Forskjellen nå er at vi kan samarbeide mer om kunder, salg og det administrative. Vi diskuterer mye hva som er best for kundene da han ofte ønsker å få innhold høyt opp organisk, mens jeg kanskje er den mest utålmodige av oss og liker å se resultater kjappere med betalt trafikk. Så vi er en god match og utfyller hverandre veldig bra.

Ny digital strategi

Du har kanskje sett at jeg har fått ny ny logo, ny nettside og ny blogg? Tidligere fikk jeg mye trafikk på utdaterte innlegg om for eksempel markedsføring på instagram, tradisjonell reklame og Google remarketing. Innleggene var utdaterte, gamle og egentlig heilt feil. Sånn blir det jo når grensesnitt, algoritmer og verktøyene endrer seg hele tiden. Så jeg tok en sjefsavgjørelse i å faktisk slette den gamle bloggen og starte helt på ny. Er så mye deiligere å starte med blanke ark og fargestifter! I tillegg lagde jeg en enklere nettside en det jeg hadde. Jeg synes dette ble veldig bra, hva synes du? Jeg tester også konverteringer både her og der, så ikke se bort i fra at det skjer endringer både her på bloggen og på nettsiden.

Hva skjer nå?

Når man jobber slik som vi gjør er det vrient å spå fremtiden. Alt er jo veldig periodebasert. Nå like før sommeren er det deadlines som skal nås før alle tar ferie i juli. I august starter vi opp med kurs både innen SEM (Søkemotormarkedsføring), Digital strategi og Annonsering på nett. Pass på at du står på listen over å få nyhetsbrev om du er interessert. Det er der vi kommer til å annonsere det først.

Vi er åpne for konsulent-oppdrag innen digital markedsføring. Vi tar gjerne workshops på nett via Skype og vi kommer veldig gjerne på besøk til deg. Vår styrke er digital strategi og markedsføring I Google.

Vi er også på jakt etter å leie et næringslokale i nærområdet (Horten,Tønsberg, Åsgårdstrand). Så hvis du vet om ett ledig kontor så gi meg et vink.

Vi vet at det florerer av digitale markedsførere der ute, men er det noe du føler mangler i jungelen av informasjon?

Send meg gjerne en e-post eller legg igjen en kommentar under her. Jeg håper at jeg kan få mer tid til å prioritere innholdsproduksjon til mine egne kanaler nå som jeg og Ole Petter deler på kundene her og at vi kan sende deg nyhetsbrev ukentlig. (Husk å meld deg på nyhetsbrev her hvis ikke du står på listen.) Også håper jeg du vil dele med meg hva du synes om de siste endringene VIKSE har gjort og hva du ønsker å se mer av fremover. Liker du dette innlegget? Vær snill og lik innlegget på facebook og instagram. Algoritmene nå til dags er ikke like enkle å bli klok på 🙂

Klem Marianne