Velg en side

Høyere konkurranse, algoritmer som endrer seg konstant og kunder som ønsker å gjøre alt selv. Det er lett å miste motivasjonen! Kjenner du deg igjen?

I dag er det første dag på jobb igjen etter 4 uker sommerferie og for første gang på flere år skulle jeg ønske ferien varte bare bittelitt lengre. Jeg er ikke klar til å ta fatt på hverdagen helt enda. Vi har så veldig mye å se frem til, men jeg har egentlig bare lyst til å ikke gjøre noe. Så da tenkte jeg at jeg ville dele det med deg. Er nok ikke bare meg som sitter med disse følelsene. Jeg har veldig lyst til å bare utsette dagens arbeidsoppgaver i 1 dag til.

Nå har jeg vært min egen sjef i 5 år og jeg kjenner meg selv så godt at hvis jeg utsetter ting så blir jeg stressa og sur.

Jeg er ikke noe konkurransemenneske. Jeg motiveres ikke av penger. Jeg bryr meg ikke om hva andre mener. Ytre motivasjon fungerer bare ikke på meg.

Men jeg liker å hjelpe mennesker.

Og jeg liker å ta bilder, lage filmer, leke med redigering og kommunisere i sosiale medier.

Jeg liker adrenalin og ha det gøy. Oppleve nye miljøer, steder, kulturer

Det er nok derfor jeg har gått på jobb med stor iver de siste årene. Det er jo dette som er jobben min. Hjelpe virksomheter med markedsføringen på nett – og jeg virkelig elsker jobben min, bare ikke hele dagen, hele tiden.

Jeg kan gjøre mye som jeg ikke synes er spesielt gøy. Mye er plankekjøring. Kjedelig og ikke veldig interessant. Jeg er for eksempel god på regnskap. Men det er ikke det morsomste jeg gjør. Visste du forresten at jeg har jobbet som regnskapsfører? Nå har jeg jobbet med annonsering på nett og innhold i sosiale medier så lenge at det som motiverer meg er ikke å lage selve annonsene eller innholdet lenger, men å teste responsen det får. Tallene motiverer meg. Typ – Hva sier resultatene og hvordan kan vi få bedre respons.

Nå har jeg brukt en time på frustrasjon på å ikke komme ordentlig i gang etter ferien og en time på å få rablet ned tankene mine her på bloggen. Og vet du, det hjalp! Det hjalp å ta et steg tilbake å tenke på hvorfor jeg har valgt denne jobben, denne rollen og dette livet.

Hva motiverer deg i din jobb? Gjør du ting på jobben som du ikke liker, men som må gjøres allikevel? Hva sier du til deg selv for å få opp motivasjonen?

De dagene indre motivasjonsprat ikke hjelper her, er det lov å prokrastinere og ta det igjen i morgen.  Er du ikke enig?

Klem